Elektrikli Araçlar

VW küçük elektrikli ID2all SUV’u tanıttı

ID2all SUV, markanın T-Cross içten yanmalı motorlu modelinin tıknaz görünümünü koruyacak gibi görünüyor

ID2all SUVVolkswagen‘in VW, ID2all SUV adını verdiği uygun fiyatlı elektrikli küçük otomobilin teaser fotoğrafını yayınladı. Üretim aracı ID2 küçük hatchback’in kardeş modeli olacak. Her iki model de VW markasının şu anda piyasada bulunan en küçük elektriklisi olan ID3’ün altında konumlandırılacak. ID2 hatchback’in 2025 yılında satışa sunulması ve SUV versiyonunun da kısa bir süre sonra gelmesi bekleniyor.

vw ID2 disID2all SUV küçük elektrikli

VW’nin ID2all teaser fotoğrafı kutu gibi bir siluet gösteriyor. Görünür detaylar arasında arka sütunda üç adet havalandırma benzeri şerit yer alıyor. VW yaptığı açıklamada, “ID2all SUV, uygun fiyatlı elektrikli mobiliteyi kitlelere ulaştırma yolunda atılan bir diğer önemli adımdır” dedi. ID2 modelleri, VW Grubu’nun MEB elektrikli platformunun yakında geliştirilecek olan önden çekişli versiyonuna dayanacak. Skoda ve Cupra da aynı platforma dayanan küçük EV’leri piyasaya sürecek.

Skoda, Cupra’nın Raval adlı versiyonunun sportif olacağını belirtirken, VW markasının ID2all SUV’unun Skoda’nın 4100 mm uzunluğunda ve yaklaşık 25.000 Avro’ya mal olacak küçük elektrikli SUV’u ile yakından ilişkili olacağını söyledi. Skoda versiyonu 2025 yılında, VW ID2 hatchback ile aynı yıl piyasaya sürülecek. VW marka CEO’su Thomas Schaefer, Mart ayında ID2all konseptinin tanıtımında yaptığı açıklamada, Skoda ve VW küçük SUV’larının VW Group’un İspanya Pamplona’daki fabrikasında üretileceğini söyledi. Fabrikada VW T-Cross, Polo ve Taigo üretiliyor. ID2 hatchback, Cupra Raval ile birlikte VW Group’un Martorell, İspanya’daki fabrikasında üretilecek.

vw ID2
ID2all SUV muhtemelen iç mekanını ID2 hatchback ile paylaşacak.

VW Group’un dört modelle amacı, ölçek ekonomisi yaratmak için mümkün olduğunca çok parçayı paylaşırken, ID2’nin GTI versiyonu gibi daha yüksek fiyatlı versiyonları satabilmek için her araca yeterince bireysel karakter vermek. Dört elektrikli aracın tamamına VW’nin İspanya’nın Valencia kentindeki yeni akü tesisinden akü tedarik edilecek. ID2all SUV muhtemelen iç mekanını ID2 hatchback ile paylaşacak. ID2all konseptinde 12.9 inç dokunmatik ekran ve dijital sürücü ekranı bulunuyor. Her ikisi de geçmişteki VW analog gösterge panellerinin dijital versiyonlarını gösterecek şekilde yapılandırılabilir. ID2all konsepti ayrıca bir baş üstü ekranı ve VW’nin yarı otonom sürüş işlevlerine sahip Seyahat Asistanı olarak adlandırılan özelliğini de içeriyor.

SUV’un ayrıca ID2 hatchback’in 490 litrelik geniş bagajını da taşıması olası görünüyor. Bu bagajın büyük bir kısmı önden çekişli düzen nedeniyle mümkün olan sahte bir zeminin altına gizlenmiştir. Arka koltuk da başka bir saklama alanını ortaya çıkarmak için yukarı doğru dönüyor. VW, ID2’nin 233 beygirlik bir elektrik motoruna sahip olacağını ve pil boyutunu açıklamadan yaklaşık 450 kilometre menzil sağlayacak kadar pil paketleyeceğini söyledi. Üretim ID2all SUV’un daha uzun, daha az aerodinamik tasarımı nedeniyle daha kısa bir menzile sahip olması muhtemeldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu