Elektrikli Araçlar

Volkswagen ID.7 700 kilometre menzille geldi

Volkswagen ID.7, Pro ve Pro S isimli iki donanım seviyesi ile satışa sunulacak.

Volkswagen ID.7
Volkswagen ID.7 farklı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Volkswagen, Passat’ın yerine konumlandırdığı hatta “Elektrikli Passat” olarak anılan yeni elektrikli aracı ID.7’yi tanıttı. Yeni ID.7, 700 kilometreye varan menzil (WLTP), gelişmiş güç-aktarma sistemleri, geniş iç mekan ve üst sınıf teknolojileriyle dikkat çekiyor. Çin’de ikinci yarıda, Avrupa’da ise yıl sonuna doğru satışa sunulacak.

4961 mm uzunluğa sahip olan yeni Volkswagen ID.7, gelişmiş aerodinamik prensiplere göre tasarlanmış. Coupe tarzında zarif bir şekilde arkaya doğru eğimli tavanı 0,23 gibi etkileyici bir sürtünme katsayısı elde edilmesine katkıda bulunuyor. 2966 milimetrelik uzun dingil mesafesi ve kısa aks uzantıları, aracın içinde tüm yolcular için bolca yaşam alanı yaratıyor.

ID.7 kokpit
ID.7’nin iç mekanında bizi 15 inçlik bir ekran karşılıyor.

Elektrikli sedan ID.7 iç tasarımıyla da dikkat çekiyor. 15 inç büyüklüğündeki bilgi-eğlence ekranı iç mekanın en dikkat çeken yeniliği olarak öne çıkıyor. Öyle ki dijital gösterge ekranı, bilgi-eğlence ekranının yanında küçücük kalıyor. Sesli iletişim desteğine sahip olacak otomobil, sürücünün komutlarına cevap verebiliyor. ID.7’nin yeni nesil kliması, sürücünün arabaya yaklaştığını anlayıp, iklim durumuna göre soğutma veya ısıtma işlemini otomatik olarak başlatabilecek.

Volkswagen ID.7, tasarımındaki yeniliklerin yanında teknolojisiyle de çok konuşulacak. ID.7’deki en önemli yeni teknoloji  “Travel Assist”. Markanın bu yarı otonom sürüş teknolojisi, araç saatte 90 kilometre hızdayken otoyolda kendi şerit değiştirme yapabiliyor. Ayrıca park işlemleri de Park Assist Pro ile otomatik olarak kendi gerçekleştirebiliyor. Kendi hafızası olan sistem, herhangi bir yolculuğun son 50 metresini kaydedip, araç tekrar çalıştırıldığında park pozisyonunu otonom olarak terk edebiliyor. Akıllı telefonlar üzerinden de kontrol edilebilen Travel Assist, park etmekte sorun yaşayan sürücüler tarafından çok sevilecek.

Volkswagen ID.7, Pro ve Pro S isimli iki donanım seviyesi ile satışa sunulacak. Her iki model de toplamda 285 beygir güç üreten elektrikli motora sahip olacak. Pro versiyonu 615 kilometre menzil sunarken, Pro S ise 91 kWh’lik bir batarya ile geliyor ve 700 kilometreye kadar menzil sunacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu