Elektrikli Araçlar

Yeni Opel Astra da elektriklendi

Opel, 2022 Altın Direksiyon Ödüllü Astra’nın onlarca yıllık başarı hikayesine tamamen elektrikli versiyonunu da eklemeye hazırlanıyor.

Opel Astra elektriklendi
Opel Astra elektriklendi

Opel, yeni Opel Astra-e’nin ilk görüntülerini yayınladı. Şimşek logolu marka, 2022 Altın Direksiyon Ödüllü Astra’nın onlarca yıllık başarı hikayesine tamamen elektrikli versiyonunu da eklemeye hazırlanıyor. Yeni Opel Astra Sports Tourer-e, aynı zamanda bir Alman üreticinin tamamen elektrikli ilk station wagon otomobili olarak tarihe geçiyor. Aracın elektrik motoru 115 kW/156 beygir güç sağlıyor. Böylece gaz pedalına dokunma anından itibaren hızlı bir kalkış ve etkileyici bir hızlanma deneyimi yaşanıyor. Bunun dışında Astra-e kullanıcısı, sürüş tercihine bağlı olarak Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç mod arasından seçim yapabiliyor.

416 km’ye varan sürüş menzili

Yeni Astra-e, WLTP’ye göre 416 kilomereye varan tamamen elektrikli sürüş menzili sunuyor. Astra-e, 100 kW doğru akım hızlı şarj istasyonunda yüzde 80 batarya kapasitesine yaklaşık 30 dakikada ulaşabiliyor. Tamamen elektrikli Astra ayrıca evdeki duvar tipi şarj istasyonu için standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile donatılmış durumda.

Opel Astra e 2

Sınıf standartlarını belirleyen yaşam alanı

Bataryalar daha fazla alan yaratmak için gövde altına yerleştirilmiş. Böylece iç kısımda yolcular ve bagaj için alan kaybı oluşmuyor. Bir diğer avantaj olarak bataryanın alçak konumu diğer Opel modellerinde olduğu gibi güvenli ve dengeli bir sürüş sağlıyor. Astra-e ile güvenlikten ödün vermeyen elektrikli ulaşım deneyimi Alcantara da dahil olmak üzere çeşitli döşeme seçenekleri ile kombine edilen ergonomik Aktif Spor koltuklar ile Astra-e Opel’e özgü yüksek oturma konforu sağlıyor. İki adet 10 inçlik geniş ekrana sahip tamamen dijital Pure Panel, kullanıcıya modern kokpit deneyimi yaşatıyor. Yeni nesil sezgisel insan-makine arayüzü, batarya şarj durumu veya menzili gibi önemli işlevleri görüntülerken, klima kontrolü gibi ayarlar ise düğme yardımıyla kolayca yapılabiliyor. Büyük IntelliHUD yükseltilmiş gösterge ekranı ve doğal ses tanıma özelliği ile sürücü gözünü yoldan ayırmadan işlevleri yönetebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu