Elektrikli Araçlar

Volvo için yeni bir dönemin başlangıcı

Volvo EX90’ın standart güvenlik özellikleri, önceki tüm Volvo’lardan daha yüksek seviyede yer alıyor. EX90, kullanıcısını ve çevresini anlamak, yolcuları ve trafikte yer alan diğerler canlıları güvende tutmak için tasarlanmış bir otomobil.

Volvo Cars’ın yedi koltuklu, tamamen elektrikli yeni SUV’u Volvo EX90, güvenlik standartlarını daha da yükseltiyor ve daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı sunuyor. Volvo Cars, tam elektrikli bir geleceğe doğru ilerlerken Volvo EX90 da yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor.

Volvo EX90
Volvo EX90

Ayrıca topladığı yeni verilerden öğrendikleri ve aldığı güncellemeler sayesinde her geçen gün daha akıllı ve daha güvenli bir otomobil olma potansiyeli taşıyor.

Volvo EX90’ın içinde ve dışında, en yeni algılama teknolojileri tarafından sağlanan görünmez bir güvenlik kalkanı yer alıyor. Kameralar, radarlar ve Lidar gibi son teknoloji ürünü sensörler, otomobilin yüksek performanslı çekirdek bilgisayarlarına bağlanıyor. Nvidia Drive üzerinde çalışan Volvo Cars’ın kendi bünyesinde geliştirdiği bir yazılımla, dış dünyanın gerçek zamanlı, 360 derecelik bir görünümü oluşturuluyor.

Hiçbir zaman yorulmayan ve dikkatleri dağılmayan sensörler; olaylara çok geç tepki verildiği zaman sürücü adına yanıt vermek ve duruma müdahale etmek için tasarlandı. Lidar Yüzlerce metre ilerideki küçük nesneleri görebilir, sürücüyü bilgilendirir, harekete geçmek ve kaçınmak için daha fazla zaman yaratır.

Volvo EX90 sensörleri ayrıca, şerit değiştirirken devreye giren destekli sürüş sistemi Pilot Assist’in güvenilirliğini ve genel performansını da artırıyor. EX90’ın görünmez güvenlik kalkanı, otomobilin içerisinde de sürücüyü gözetliyor. Volvo Cars’ın kendi bünyesinde geliştirilen algoritmaları tarafından desteklenen özel sensörler ve kameralar, sürücünün göz bakış konsantrasyonunu ölçüyor. Bugüne kadar bir Volvo otomobilde yer alan teknolojilerin çok ötesinde olan bu özellik sayesinde EX90, sürücünün dikkatinin dağınık ya da başka yerde olduğu anları ya da yorgun ve uykulu olduğu zamanları algılıyor. Sistem, böyle durumlarda önce kullanıcıyı hafifçe dürtüyor, durum değişmez ise daha ısrarcı bir şekilde uyarıyor. Beklenmedik bir şey olursa -sürüş sırasında uyuya kalma veya hastalanma gibi -, Volvo EX90 güvenli bir şekilde duruyor ve yardım çağırıyor.

Bir anlamda Lidar dahil son teknoloji sensör seti sayesinde Volvo EX90, gelecekteki denetimsiz sürüş için gerekli donanıma hazır ilk Volvo otomobili. Volvo EX90 sadece yeni bir otomobil olmanın ötesinde, tekerlekler üzerinde ilerleyen oldukça gelişmiş bir bilgisayar olarak tasarlanıyor. Volvo EX90, Snapdragon’ Cockpit Platformlarının son teknoloji bilgi işlem gücünü, Epic Games tarafından geliştirilen ve dünyanın en büyük oyunlarından bazılarına güç sağlamak için kullanılan 3D aracı Unreal Engine’in görselleştirme yetenekleriyle birleştiriyor. Böylece sürücüye, otomobil içi ve baş üstü ekranında yıldırım hızında işlemci gücü ve yüksek kaliteli grafikler sunuyor.

14,5 inçlik orta ekran, içerisinde Google’ın yer aldığı, bugüne kadar sunulan en iyi bilgi- eğlence sistemleri, Google Asistan’ın sesli komut yardımı, Google Haritalar navigasyonu ve Google Play’deki birçok favori uygulama bu sistemde yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu