Güncel

Yeni Superb ile standartlar değişiyor

Yeni nesil Superb, her neslinde olduğu gibi konfor, teknoloji ve pratiklik konusunda da öncü rol oynuyor.

SuperbÖnceki nesilde olduğu gibi Sedan ve Combi versiyonlarına sahip Superb, kalitesi, konforu, lüks seviyesi ve farklı motor seçenekleriyle segmentinde referans olmaya devam edecek. İlk kez 2001 yılında tanıtılan ve şu ana kadar 1.6 milyondan fazla satış rakamı elde eden model aynı zamanda yirmi yılı aşkın bir süre boyunca çok sayıda uluslararası ödülün de sahibi oldu. 2001 ve 2008 yılları arasında toplam 137 bin adet birinci nesil Superb satışı gerçekleştirilirken, ikinci nesil model 2008’den 2015’e kadar toplam 618 bin adet satış rakamı elde etti. Üçüncü nesil Superb ise 2015 yılında tanıtıldı ve bugüne kadar toplam 845 binin üzerinde satış gerçekleştirildi.

Superb, sekizgen Skoda ön panjuru, kaput üzerindeki Skoda logosu ve daha akıcı tasarımıyla dikkat çekiyor. Daha aerodinamik tasarıma sahip olan model, geleneksel olarak Skoda modellerinin tasarımına yön vermeye devam ediyor. Markanın yeni “Modern Solid” tasarım dilinin unsurlarını yeni modeline taşıyan Skoda, kristal detaylarla tamamlanan yeni LED Matrix farları ve TOP LED arka ışıklandırmayla dikkat çekiyor.

SuperbYeni Superb dört zengin donanım seviyesiyle geldi

Yeni model, Elite, Premium, Prestige ve L&K Crystal olmak üzere dört donanım seviyesiyle Türkiye’de satışa sunuldu. Modelin giriş seviyesi Elite donanımda Uzun Far Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Arka Trafik Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Sistemi, Güvenli Çıkış Sistemi, Ön Bölge Frenleme Asistanı, Sürücü Yorgunluk ve Dikkat Uyarı Sistemi, E-Call Acil Durum Çağrı Sistemi ve 8 Adet Hava Yastığı gibi tüm güvenlik özellikleri standart olarak sunuluyor. Bununla birlikte Direksiyondan Vites Kontrolü (Shift by wire), 10,25 inç Dijital Gösterge Paneli​, 10 inç Bilgi-Eğlence Sistemi ve Geri Görüş Kamerası gibi birçok teknolojik özellik de sürüş deneyimini ileriye taşıyor.

Premium donanım seviyesinde Kablosuz Şarj Sistemi, Üç Bölgeli Elektronik Kontrollü Tam Otomatik Klima Sistemi​, Masaj Fonksiyonlu Ön Koltuklar​ öne çıkıyor. Prestige donanımında Şerit Takip Asistanı Plus, Yarı Otonom Araç Kontrolü ve Trafik Sıkışıklığı Asistanı (Seyahat Asistanı), Adaptif Hız Sabitleyici ve Sanal Pedal​, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, 18 inç Alüminyum Alaşımlı Jantlar, 13 inç Bilgi-Eğlence Sistemi​, Isıtmalı Ön/Arka koltuklar, Hafızalı, Havalandırma Fonksiyonlu ve 8 farklı masaj modu bulunan Masaj Fonksiyonlu Ön Koltuklar yolculukları daha keyifli hale getiriyor.

Superb’in en üst donanım seviyesi L&K Crystal’de ise, Canton 14 Hoparlörlü 725 W Ses Sistemi​, Head-up Display​, 360 Derece Çevre Görüş Sistemi​, Akıllı Park Asistanı​, Dinamik Şasi Kontrolü Sistemi Pro (DCC Pro)​ ve 19 inç Veritate Alüminyum Alaşımlı Jantlar yer alıyor.

SuperbSuperb bagaj hacminden ödün vermiyor

Yeni nesil Superb, her neslinde olduğu gibi konfor, teknoloji ve pratiklik konusunda da öncü rol oynuyor. Superb Sedan 4,912 mm uzunluğa, 1,849 mm genişliğe, 1,481 mm yüksekliğe ve 2,837 mm dingil mesafesine sahip. Geniş yaşam alanıyla araç içerisindeki herkes için ferahlık sağlayan Superb Sedan, aynı zamanda 645 litrelik bagaj hacmiyle de tüm ihtiyaçların ötesine geçiyor.  Superb Combi ise, 4,902 mm uzunluğu, 1,849 mm genişliği, 1,482 mm yüksekliği ve 2,837 mm dingil mesafesiyle öne çıkıyor. Yeni Superb Combi’nin bagaj hacmi ise 690 litre.

Superb’de benzinli, dizel ve hibrit motor

Superb Sedan 150 beygir güç üreten 1,5 litrelik TSI mHEV hafif hibrit teknolojisine sahip motorun yanı sıra 265 beygir güç üreten 2,0 litrelik TSI benzinli motorla veya 193 beygirlik 2,0 TDI dizel motorla tercih edilebiliyor.  Sedan’da yer alan 2,0 litrelik motorlar, 4 çeker sürüşle kombine ediliyor.  Combi modeli ise, 1,5 litrelik TSI mHEV hafif hibrit model ile sunuluyor. Tüm motorlar DSG otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. İlk kez bir hafif hibrit motorla sunulan Superb’de bu seçenek, performansa katkı sağlarken aynı zamanda yüzde 10’a kadar düşük yakıt tüketimine de yardımcı oluyor. 1,5 litrelik TSI mHEV hafif hibrit modelin yakıt tüketimi, 100 kilometrede yalnızca 5,3-5,6 litre olurken modelin 265 beygirlik en güçlü versiyonu, 0-100 kilometre hızlanmasını sadece 5.6 saniyede tamamlıyor.

Yeni modelde, önceki modelde de mevcut özellikleri daha da geliştirerek yolcularına en iyi güvenliği sağlamayı amaçlıyor. Seyahat Asistanı, Yan Asistan ve Ön Asistan gibi diğer sistemler de önemli ölçüde geliştirildi. Kapsamlı testler ve en son teknoloji sayesinde yeni Superb, yolcularına mümkün olan en iyi güvenliği sunacak şekilde geliştirildi. Akıllı Park Asistanı, Skoda’da ilk kez sunuluyor ve aracın direksiyonunu ve hızını otomatik olarak kontrol ederek kendi kendine park etmesini sağlıyor. Bununla birlikte Arka Trafik Uyarı Sistemi, Ön Bölge Frenleme Asistanı, Şerit Takip Sistemi, Güvenli Çıkış Sistemi, Trafik Sıkışıklığı Asistanı, Şerit Değiştirme Sistemi, Şerit Takip Asistanı Plus, Akıllı Adaptif Hız Sabitleyici, Ön Bölge Frenleme Asistanı gibi birçok özellik de yeni Superb’de yer alıyor.

“Yeni Superb, satışa çıkmadan yüzde 30 sattı”

Yeni modelin basın lansmanında değerlendirmeler yapan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Superb’in segmentindeki önemine değinerek, “Bugün yeni nesil Superb’in adeta kendiyle rekabet ederek daha da iddialı hale geldiğini görüyoruz. Sedan ve Combi gövde tipleriyle sunulan araç, segmentinde baş rol oynayan bir model. Türkiye’de de çok fazla tercih edilen Sedan modeli hem marka içerisinde hem de segmentinde eşsiz bir konumda. Haziran ayından itibaren yeni nesil Superb modellerini yollarda görmeye başlayacağız” dedi.

Satış hedeflerinde modelin büyük payı olduğunun altını çizen Başar, “45 bin adetlik satış hedefimiz içerisinde yeni Superb’de ikinci yarı için önemli bir rol oynayacak. Geçen yıl bu segmentte ilk sıradaydık ve şimdi yeni neslin gelmesiyle birlikte hedefimiz yine bu sınıfta birinci olmak. Bu yıl için modelden tedarik süreçlerine bağlı olarak 12-15 bin adet aralığında bir satış performansı elde etmeyi hedefliyoruz. İddialı bir fiyatla lansman dönemini başlattık ve şu ana kadar sadece ön talep ile 5 binin üzerinde başvuru aldık ve bu rakam giderek artıyor” diye konuştu.

Lansmana özel olarak sunulan Sedan, 1 milyon 950 bin TL’den başlayan fiyatlarla müşterilere sunulurken, Yeni Combi ise 2 milyon 550 bin TL’den başlayan fiyatlarla tercih edilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu