Güncel

Vantage gerçek sürücüler için tasarlandı

Aston Martin yeni Vantage, ultra-lüks, yüksek performanslı spor otomobil pazarındaki konumunu güçlendirirken, Aston Martin'in dünya şampiyonluğu motorsporlarının en üst seviyelerindeki rolüyle uyum içinde olacak

Aston Martin Vantageİngiltere’de gerçekleştirilen tanıtımda Aston Martin, efsanevi Vantage modelinin en yeni versiyonunu gururla tanıttı. Yeni model, markanın 74 yıllık tarihindeki en hızlı ve sürücü odaklı modeli olarak öne çıkıyor. İkonik bir tasarımı çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan Vantage, zorlu bulunan güç, keskin yönlendirme ve mükemmel denge gibi özelliklerle donatılmış.

Aston Martin yeni modeliyle ultra-lüks, yüksek performanslı spor otomobil pazarındaki konumunu güçlendirirken, Aston Martin’in dünya şampiyonluğu motorsporlarının en üst seviyelerindeki rolüyle uyum içinde olacak. Yeni nesil Vantage, markanın 1950’lerden bu yana devam eden etkileyici bir mirasını yansıtırken, yüksek performanslı bir motor, mükemmel bir şasi ve akıllı adaptif teknolojiler gibi özelliklerle donatılmış.

Modelin Mercedes-Benz’in AMG bölümü tarafından sağlanan 4.0 litrelik çift turbolu V-8 motoru, 503 beygirden artık 656 beygire yükseldi. Performans artışı, iki koltuklu spor otomobile önemli bir rakip olan Porsche 911 Turbo S’den daha fazla güç sağlıyor. Aston Martin yaptığı açıklamada , Vantage’ın 0’dan 100 kilometre hıza 3,4 saniyede çıkabileceğini ve saatte 325 kilometre azami hıza ulaşabileceğini söyledi .

Aston Martin VantageGörsel olarak, yeni Vantage kaslı ve kararlı bir duruşa sahip. Yeniden tasarlanmış ön ve arka görüntüsü, aracın dikkat çekici bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.  Otomobilin aktarma organları güvenlik sistemleri, motor, frenleme ve elektronik arka diferansiyeli birbirine bağlayarak sürücüye, ıslak hava ve pistte sürüş ayarlarının yanı sıra çekiş kontrolü için sekiz farklı ayar da dahil olmak üzere güç dağıtımı üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Şasi ve dinamikler açısından, Vantage güçlü bir alüminyum yapıya, mükemmel ağırlık dağılımına ve akıllı adaptif amortisörlere sahiptir. Aktif Araç Dinamikleri kontrol sistemi, aracın tepkisini optimize eder ve sürüş deneyimini iyileştirir.

İç mekan ise lüks ve teknolojiyi bir araya getirir, en yüksek kalitedeki malzemelerle tasarlanmış. Araçta, bilgi-eğlence sistemi için gelişmiş bağlantı sağlayan ve sürücünün Aston Martin uygulaması aracılığıyla araçla etkileşime geçmesine olanak tanıyan bir 4G modem bulunuyor. Bilgi-eğlence kurulumu DB12 tarafından kullanılanla aynı. 10,25 inçlik dokunmatik ekran, ısıtma ve soğutmayı çalıştırmanın yanı sıra Şerit Yardımı gibi sürücü yardımcılarını devre dışı bırakmaya yönelik bir dizi daha geleneksel düğmeyle destekleniyor.

Aston Martin VantageModelin üretimi ilk çeyrekte başlayacak ve teslimatlar ikinci çeyreğiz bulacak. Vantage’ı, Aston Martin’in yenilenen önden motorlu, arkadan çekişli spor otomobil serisinin üçüncü modeli olan DBS’nin yeni, yüksek performanslı alternatifi izleyecek.

Nevzat Kaya; “Vantage ile Formula 1 Ruhu yollarda olacak”

Nevzat Kaya, Vantage’ın Aston Martin’in model gamında sportif ruhu ve agresif sürüş kabiliyetleri ile 74 yıldır çok özel bir yeri olduğunu belirterek bunun da son yıllarda Formula 1 mühendisliği ve ortak çalışmaları ile tekrar perçinlendiğini, bu sebeple aynı ruhun temsilcileri olan 2024 Formula 1 takım aracı AMR24 ve safkan bir yarış otomobili olan modelin GT3 birlikte tanıtıldığını söyledi. Her üç aracın da kendi alanlarında çok başarılı olacaklarına inandığını belirten Nevzat Kaya “Formula 1 Ruhu yollarda olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu