Motorsporları

TAG Heuer Porsche Formula E Takımı, São Paulo’da liderliğini korudu

TAG Heuer Porsche Formula E Takımı'ndan António Félix da Costa, Porsche 99X Electric'in direksiyonunda Brezilya'da dördüncü olarak podyum çıkma şansını kıl payı kaçırdı.

TAG Heuer Porsche Formula E Takımı
TAG Heuer Porsche Formula E Takımı’ndan António Félix da Costa yarışı dördüncü bitirdi.

Haydarabad ve Cape Town’daki etkinliklerin ardından Brezilya finans merkezi, 2023 Formula E takvimindeki üçüncü yeni mekan oldu. Karakteristik uzun düzlüklere sahip São Paulo Street Circuit’te taraftarlar, çekişmeli ve rüzgarlı düellolarla dolu bir yarışla karşılaştı. TAG Heuer Porsche Formula E Takımı, São Paulo E-Prix’te ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’ndaki liderliğini korudu. 22 ve 23 Nisan’da Berlin’de düzenlenecek yenilikçi elektrikli yarış serisinin çift kafalı etkinliğine dört hafta kala António Félix da Costa, Porsche 99X Electric’in direksiyonunda Brezilya’da dördüncü olarak podyum çıkma şansını kıl payı kaçırdı. Takım arkadaşı ve şu anki şampiyonluk lideri Pascal Wehrlein, São Paulo Sokak Pisti’ndeki yarışta on bir sıra kazandı ve yedinci sırada bayrağı aldı.

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda Pascal Wehrlein, São Paulo’dan eli boş ayrılan Porsche müşteri ekibi Avalanche Andretti’den Jake Dennis’in (GBR) 86 puan önünde lider durumda. António Félix da Costa beşinci sırada. TAG Heuer Porsche Formula E Takımı, takım klasmanında Envision Racing’in 41 puan önünde 144 puanla lider durumda. André Lotterer (GER) on ikinci sırada bitirdikten sonra, Avalanche Andretti beşinci sırada yer alıyor. Yarış 6 António Félix da Costa, Porsche 99X Electric ile saniyenin sadece yüzde altısı farkla pol pozisyonunu kaçırdığı bu sezon en iyi sıralama sonucunu elde ettikten sonra yarışı P2’den ele aldı. 2.933 kilometrelik pistteki yarışında birkaç kez liderliğe yükseldi. Ancak son aşamada, Cape Town yarışının galibi, podyumda bitirme şansını engelleyen bir sürüş hatası yaptı. Dördüncü sırada, yine de önemli puanlar aldı. Pascal Wehrlein de Pole pozisyon 18’den başlayarak on bir sıra kazandı ve yarışı 7. olarak bitirdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu