Lansman

Porsche 718 Spyder RS’i tanıttı

Yakıtlı araç üretimine son verip elektrikli üretimine geçmek isteyen Porsche, 718 Spyder RS modeliyle seriye yakışır bir final yapmayı hedefliyor.

710 Sypder RS
2024 model Porsche 718 Spyder RS hem coupe hem de cabrio olarak karşımıza çıktı.

Spor araba tutkunlarının vazgeçemediği otomobillerden olan Porsche 718 serisi için bir devir kapanıyor. Porsche ünlü ailesinin son içten yanmalı modeli Porsche 718 Spyder RS’ı resmen tanıttı. Yakıtlı araç üretimine son verip elektrikli üretimine geçmek isteyen Porsche, eski tip içten yanmalı motorlu araç serilerini sonlandırmaya başlıyor. Şirket ünlü ailesi 718 için son olarak çıkaracağı Spyder RS modeliyle seriye yakışır bir final yapmayı hedefliyor.

2024 model Porsche 718 Spyder RS hem coupe hem de cabrio olarak karşımıza çıktı. Tasarımıyla tam bir Porsche olduğunu daha ilk bakışta gösteren otomobil, büyük ve dairesel LED destekli far tasarı ve devasa hava delikleri içeren bir tampon tasarımına sahip. Ayrıca sportifliğe vurgu yapan kaput ve çamurlukların üzerinde de hava bölmesi gibi görünen detaylara sahip. Araç arka tasarımıyla da Porsche olduğunu ilk bakışta anlatıyor. Arkada çift egzoz çıkışı ile beşgen şeklindeki LED arka aydınlatmalar, aracın tasarım detayları arasında bizleri karşılıyor.

Bu arada; aracın belki de tek eksisi üstünü kapatan kumaş tavanın manuel olması. Araca binerken karar vermeniz ve bu doğrultuda hareket etmeniz gerekiyor. Performansı ve tasarım ayrıntılarıyla dikkat çeken araç ayrıca, PDK şanzıman, mekanik arka diferansiyel kilidi, aktif süspansiyon yönetimi, tork vektörleme sistemi, 20 inçlik dövme alaşım jant takımı ile birlikte geliyor.

718 Spyder RS
Gösterişten uzak kabinde 2024 model olarak tanıtılmasına rağmen analog gösterge ekranına sahip.

Aracın içinde ise bizi minimalist bir tasarım anlayışı karşılaşılıyor. Gösterişten uzak kabinde 2024 model olarak tanıtılmasına rağmen analog gösterge ekranına sahip. Orta konsolda ise küçük bir bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Ayrıca bu ekranın alt kısmı ile kolçağın bulunduğu yerde bir dizi buton yer alıyor.

2024 model Porsche 718 Spyder RS, 911 GT3’te de bulunan motoru kullanıyor. 4.0 litrelik bu motor, 493 beygir güç değerine sahip. 0-100 kilometre hızlanmasını 3,4 saniyede tamamlayan otomobilin 200 kilometre hıza ulaşması ise sadece 10,9 saniye sürüyor. Otomobilin maksimum hızı ise saatte 308 kilometre olarak açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu