Lansman

Peugeot’tan göz alıcı yeni model atağı

Markanın son tasarım diliyle öne çıkan 408’in yenilikçi Fastback tasarımı, duyguları harekete geçiren üstün sürüş keyfini ileri teknolojileri ile birleştiriliyor.

Peugeot 408
Peugeot 408

Peugeot’nun C segmentinde SUV kodlarıyla göz alıcı tasarımı ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken yeni modeli 408, elektrikliye de odaklanılan mükemmel verimliliğiyle ön plana çıkıyor. Markanın son tasarım diliyle öne çıkan 408’in yenilikçi Fastback tasarımı, duyguları harekete geçiren üstün sürüş keyfini ileri teknolojileri ile birleştiriliyor. Yeni Peugeot 408, 2023 yılında kademeli olarak Avrupa pazarlarında yollara çıkmaya başlayacak. Yeni 408’in tasarımında ilk göze çarpan, markanın özgün kedi duruşu marka aidiyetine gönderme yapıyor.

Arka tamponun ters kesimi göz alıcı profile güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yeni Peugeot 408, 20 inçlik jantlar ve 720 mm çapında tekerleklerle yere sağlam basıyor, güven veriyor. Bağımsız Alman ergonomi ve sırt sağlığı uzmanları derneğinin AGR sertifikasına sahip olan ön koltuklar ile donatılan yeni 408, zengin koltuk ayarı seçenekleriyle en uzun yolcukları bile keyfe dönüştürüyor. Koltuklar sürücü için iki hafıza ile 10 yönlü elektrikli ayar, yolcu için 6 yönlü elektrikli ayar, ayrıca 5 farklı programa sahip 8 hava masajı ve koltuk ısıtması işlevleriyle donatılabiliyor. Orta konsol kemeri, kablosuz şarj alanına kadar uzanıyor. Konsolun geri kalanı, bir kol dayama, iki USB C soketi (şarj/veri), iki büyük bardak tutucu ve 33 litreye kadar saklama alanları ile işlevsel ve pratik bir yapı sunuyor.

Arkamys dijital ses işlemcisi ile tamamlanan Focal Premium Hi-Fi ses sistemi ileri teknoloji ürünü 10 adet hoparlör içeriyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi Peugeot i- Connect, ergonomi, kalite, pratiklik ve teknoloji açısından yeni standartlar belirliyor. i-Cockpit’in en önemli unsurlarından biri olan kompakt direksiyon simidi, benzersiz çeviklik ve hareket hassasiyeti ile sürüş keyfini arttırıyor. Direksiyon simidi bilgi-eğlence sistemi dışında bazı sürüş destek sistemlerinin kontrollerini de bünyesinde barındırıyor.

Direksiyon simidinin hemen üzerinde göz hizasında bulunan yeni dijital gösterge, 10 inçlik bir dijital ekrana sahip. GT donanım seviyesiyle 3-Boyut teknolojisi devreye giriyor. Dijital gösterge tamamen kişiselleştirilebiliyor ve kontrol panelinden değiştirilebilen çeşitli ekran modlarına (TomTom Bağlantılı Navigasyon, Radyo/Medya, Sürüş Destek Sistemleri, Enerji Akışı, vb.) sahip. 408, en güncel sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. 6 adet kamera ve 9 adet radarla çalışan bu sistemlerden bazıları üst segment araçlarda sunulmasıyla dikkat çekiyor. Dur&Kalk Fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleme sistemi araçlar arası mesafeyi ayarlarken, çarpışma uyarılı otomatik acil durum freni saatte 7 kilometreden 140 kilometreye kadar gece ve gündüz yayaları ve bisikletlileri algılıyor. Yön düzeltme işlevi ile aktif şeritten çıkma uyarısı sürüş güvenliğini arttırmaya katkıda bulunuyor. Sürücü Dikkat Dağınıklığı Uyarısı direksiyon hareketlerini analiz ederek, saatte 65 kilometre üzerindeki hızlarda ve uzun süreli sürüşlerde dikkat dağınıklığını algılıyor.

Peugeot 408 i-cockpit
Peugeot 408 i-cockpit

“Night Vision” Gece Görüş Sistemi, uzun huzmeli farların görüş menzilinden önce kızıl ötesi görüş sistemi ile geceleri veya görüşün zayıf olduğu durumlarda aracın önündeki canlıları (yayalar/hayvanlar) tespit ediyor. Uzun menzilli kör nokta izleme sistemi 75 metreye kadar tarama yapıyor. Arka trafik uyarısı, geri manevralarda sürücüyü yakındaki bir tehlikelere karşı uyarıyor. 4 adet yüksek çözünürlüklü kamera (ön, arka ve yan) ile 360 derece park yardımcısı ile geri vitese takıldığında yan ayna açısı ayarı park ve manevralarda sürücünün işini kolaylaştırıyor.

Drive Assist 2.0 paketi, yarı otonom sürüşe doğru bir adım daha yaklaşıyor. Bu paket, Dur&Kalk Fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleme ve Şerit Takip Asistanından oluşuyor. Sistem, çift şeritli yollarda kullanılan iki yeni fonksiyon ekliyor; saatte 70 kilometre ile 180 kilometre arasındaki hızlarda sürücünün önündeki aracı sollamasına ve şeridine dönmesine izin veren yarı otomatik şerit değiştirme ile sürücünün hızını (hızlanma veya yavaşlama) hız sınırı işaretlerine göre uyarlamasını öneren tahmini hız önerisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu