Lansman

Opel Frontera’yı İstanbul’da dünyaya tanıttı

Opel’in Yeni SUV Modeli Frontera, yenilikçi özellikleri ve yüksek konforuyla markaya yeni kullanıcılar kazandıracak!

Opel FronteraBir döneme damgasını vuran SUV modeli Opel Frontera’yı yeniden tasarlayıp yollara çıkarmaya hazırlanırken bu yeni modelin dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdi. 5 kişilik versiyonuyla tanıtılan yeni Frontera, 1.600 litreye kadar ulaşan geniş bagajıyla öne çıkıyor.

Otomotiv dünyasının sürüş keyfiyle Alman kalitesini birleştiren temsilcisi Opel, yenilikçi ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Markanın bir döneme damgasını vuran SUV modeli Opel Frontera, yeni tasarımı, zengin donanım listesi ve farklı motor seçenekleriyle yeniden yollara çıkıyor. Kısa bir süre önce yayınlanan ilk fotoğrafları ile henüz satışa sunulmadan büyük bir ilgi uyandıran yeni Frontera’nın dünya prömiyeri Türkiye’de gerçekleştirdi.

Markanın geniş ve konforlu yeni kompakt SUV’u Frontera, Opel CEO’su Florian Huettl, Tasarım Başkan Yardımcısı Mark Adams ve Ürün ve Fiyatlandırma Kıdemli Başkan Yardımcısı Tobias A. Gubitz’in de katılımıyla İstanbul’da düzenlenen dünya prömiyeri ile uluslararası kamuoyuna ve gazetecilere tanıtıldı.

Opel Frontera Intelli-Seats ile yolculuklarda eşsiz konfor

Çarpıcı tasarımıyla hemen fark edilen yeni Opel Frontera, Opel Vizor marka logosunun ortasında yeni Opel “Şimşek Logosu”nu gururla taşıyor. Belirgin çamurlukların ve eşiklerin yanı sıra C sütunu da modelin sağlam karakterini vurguluyor. Temel öğelere odaklanılan modern görünüm, iç tasarımda da kesintisiz şekilde devam ediyor. Sürücü ve yolcular, yeni tasarlanmış direksiyon ve iki adet 10 inç geniş ekrana sahip kokpitin keyfini çıkarabiliyor.

Yeni Frontera’da birinci öncelik, uzun yolculuklara uygun olması. Yeni modelin sürücü ve ön yolcu koltuklarının orta bölümünde, kuyruk sokumu kemiği üzerindeki baskıyı alan bir yuvaya sahip, patentli yeni Intelli-Seats koltuklar kullanıcılara konfor sunuyor. Bagaj bölümünde sunulan 450 litreden fazla yükleme kapasitesi ise koltuklar katlandığında 1.600 litreye kadar çıkarılabiliyor. Yeni SUV Frontera özel olarak tasarlanmış, isteğe bağlı olarak sunulan tavan rayları ile 240 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor.

Opel FronteraOpel Frontera iki yeni nesil teknolojiyle yollara çıkıyor

Sezgisel, ulaşılabilir ve temel unsurlara odaklanmış: Opel, yeni Frontera ile güç aktarma organlarının seçiminden donanım seçeneklerine kadar bu gereksinimleri her açıdan karşılıyor. Yeni Frontera, 48 volt teknolojisine sahip hibrit veya tamamen elektrikli güç seçenekleriyle sunuluyor. Frontera Hybrid, hibrit kullanım için özel olarak geliştirilmiş 136 beygir (100 kW) güç sunan, 1,2 litrelik benzinli turbo motora sahip.

Bu motor, 28 beygir (21 kW) gücündeki bir elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli bir şanzımanla birlikte çalışarak yakıt tüketimi ve karbon emisyonunu geleneksel motorlu bir modele kıyasla önemli ölçüde azaltıyor. 0 emisyonlu sürüşün keyfini çıkarmak isteyen müşteriler ise 300 kilometreden uzun menzil sunan (WLTP’ye göre) Frontera’nın tamamen elektrikli motor seçeneğini yakında sipariş edebilecekler. “Uzun menzilli” versiyon olarak sunulacak olan yeni Frontera Electrik, şarj molası vermeden yaklaşık 400 kilometreye (WLTP) kadar menzili olacak.

Yeni Opel Frontera, kapsamlı donanım listesiyle de farklı kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. İki farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan yeni SUV modelde, giriş seviyesinden itibaren 10 inç renkli dokunmatik ekrana sahip multimedya bilgi/eğlence sistemi, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi sistemler yer alacak.

Opel CEO Florian Huettl ve Yeni Opel FronteraOpel Ceo’su Huettl bu model beğeni kazanacak

Bu yıl Opel’in otomobil üretimindeki125’inci yılını kutladıklarını söyleyen Opel CEO’su Florian Huettl, “Müşterilerimize yenilikçi, pratik ve her şeyden önemlisi ulaşılabilir mobilite sunarak her zaman ileriye doğru yol aldığımız 125 yılı geride bıraktık. Yeni Opel Frontera da son derece esnek özellikleri, geniş iç hacmi ve elektrikli motor seçeneğiyle yeni müşteri gruplarının beğenisini kazanacak” dedi.

Pazarda 7 koltuklu modeller için bir talep olduğunu belirten Huettl, “7 koltuklu seçeneği sunma geleneğimiz var. Böyle bir pazar var ve bu seçeneğe ilgi duyan pek çok insan var çünkü onların araç kullanımı bunu gerektiriyor. Müşterilerimiz bizden bunu istediler ayrıca pazarda 7 koltuklu modeller için böyle bir talep var. O yüzden bu temel seçenekleri konsept ve tasarım evresinde düşündük ve en başından buna özen gösterdik, dikkat ettik ve 7 koltuk seçeneğini de sunmak istedik. Bunu yaptığımız için de çok mutluyuz ve pazara sunmak için de sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

Opel’in Türkiye’ye kendini çok yakın hisseden bir marka olduğunun altını çizen Huettl, “Opel, Türkiye pazarında yıllardır faal. Biliyoruz ki Türkiye’deki müşterilerimiz, bizim yaptığımız ürünlere değer veriyor, Alman ürünlerini seviyorlar.  Son yıllarda yoğun bir şekilde Türkiye’ye yatırım yaptık. Burada çok harika bir bayi ağı kurduk. Her zaman Türkiye’ye önclik vermişizdir. Türkiye bizim en önemli üç pazarımızdan biri. Almanya ve İngiltere’yle beraber. İşte bu yüzden ilk olarak burada tanıtımını yapmak istedik. Opel Frontera’nın Türk pazarına çok uygun olduğunu düşünüyoruz. SUV’ler burada çok rağbet görüyor. Frontera’nın birçok özelliğinin Frontera’yı Türkiye için çok ilginç kılacağını düşünüyoruz. Bu arada geçen sene buraya geldiğimde söz vermiştim. Çok netti İstanbul’un ideal yer olduğu. Frontera’nın hem Türkiye’ye hem dünyaya sunulması için en ideal yer burasıydı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu