Motorsporları

Michael Schumacher röportajı yayın yönetmenini koltuğundan etti

Michael Schumacher 2013 yılında geçirdiği ciddi bir kış sporları kazasından bu yana tamamen inzivada yaşıyor.

Michael Schumacher
Michael Schumacher 2013 yılında geçirdiği kazadan beri tedavi görüyor.

Alman dergisi “die Aktuelle”nin kapağında yer alan eski yarış pilotu Michael Schumacher ile yapılan hayali bir röportaj tepki çekti. Alman Die Aktuelle Dergisi, efsane F1 pilotu Michael Schumacher ile yapay zeka teknolojisini kullanarak yapılan “röportajın” ardından genel yayın yönetmeninin görevine son verdi. Dergi, Schumacher ailesinden özür diledi.

Dergi bu hafta kapağına eski Formula 1 dünya şampiyonunun bir fotoğrafını ve “Michael Schumacher: İlk röportaj!” başlığını koymuş, altına da “Aldatıcı bir şekilde gerçek gibi görünüyor” alt başlığını atmıştı. Bunun üzerine Schumacher ailesi Deutsche Presse-Agentur’a yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Daha sonra röportajın yayımlandığı derginin sahibi Funke medya grubu “die aktuelle” dergisinin genel yayın yönetmeniyle yollarını ayırdı. Grup “Bu zevksiz ve yanıltıcı makale asla yayınlanmamalıydı. Bizim ve okurlarımızın Funke gibi bir yayınevinden beklediği gazetecilik standartlarına hiçbir şekilde uymuyor,” açıklamasını yaptı. Daha sonra da 2009 yılından bu yana “die aktuelle “nin gazetecilik sorumluluğunu üstlenen genel yayın yönetmeni Anne Hoffmann ile yollarını ayırdığını kamuoyuna duyurdu.

Schumacher 2013 yılında geçirdiği ciddi bir kış sporları kazasından bu yana tamamen inzivada yaşıyor. Sağlık durumu hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmiyor. Schumacher, kaza sonrasında hiç kamuoyu önünde yer almadı. Hafıza, hareket ve konuşma problemi yaşadığı, İsviçre’nin Cenevre kentindeki evinde bakım gördüğü haberleri söz konusu. Eşi Corinna Schumacher, 2021’de bir belgeselde “Michael hep bizi korudu, şimdi biz onu koruyoruz” demişti. Çiftin Mick (24) isimli bir oğulları ve Gina Maria (25) isimli bir kızları var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu