Elektrikli Araçlar

Kia elektrifikasyonda hız kazanıyor

Kia lider bir elektrikli araç markası olmayı ve elektrikli araçların toplam satışlar içindeki payını 2030 yılına kadar yüzde 55'e çıkarmayı planlıyor.

Kia
Kia, yıllık elektrikli araç satış hedeflerini 2026 yılı için 1 milyon adede yükseltti.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, 2030 yılı için şimdiden yıllık 1.6 milyon elektrikli araç satışı planlıyor. Kia, 2030 yılında 2,38 milyonu elektrikli araç olmak üzere yıllık 4,3 milyon adet satış hedefliyor. Kia böylece lider bir elektrikli araç markası olmayı ve elektrikli araçların toplam satışlar içindeki payını 2030 yılına kadar yüzde 55’e çıkarmayı planlıyor. Bu, 2022 yılında açıklanan 2030 hedefiyle karşılaştırıldığında yüzde 7,5’lik bir artış anlamına geliyor. Strateji güncellemesiyle birlikte Kia, yıllık elektrikli araç (EV) satış hedeflerini 2026 yılı için 1 milyon adede, 2030 yılı için ise 1,6 milyon adede yükseltti. Bu, bir yıl önce açıklanan hedeflere göre sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 33’lük bir artış anlamına geliyor.

Şirket, yeni teknolojileri ürünlerine dahil etmeye devam etmeyi ve 2025’ten itibaren piyasaya sürülen tüm yeni modellerini, müşterilerin buluttan (OTA) güncellemeler yoluyla araç performansını güncellemelerine ve optimize etmelerine olanak tanıyan bağlantı özellikleriyle donatmayı planlıyor. Otonom sürüş teknolojisi açısından EV9’un, sürücülerin belirli koşullar altında eller serbest sürüş yapmasına olanak tanıyan bir otonomi seviyesi 3 sürüş teknolojisi olan Highway Drive Pilot (HDP) ile donatılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu