Elektrikli Araçlar

Honda Avrupa satışları artırmak için Çin’e yöneliyor

SUV modeller ZR-V ve CR-V ile tamamen elektrikli e: Ny1 olmak üzere üç yeni otomobilin yanı sıra Honda’nın Avrupa’daki ilk elektrikli scooter modeli olan EM1 e: yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Honda
Honda, SUV modeller ZR-V ve CR-V ile tamamen elektrikli e: Ny1 olmak üzere üç yeni otomobili için gün sayıyor.

Honda, Avrupa pazarındaki elektrifikasyon sürecine ilişkin gelişmeleri aktardığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda paylaşılan bilgilere göre; şirketin Avrupa’daki faaliyetlerinin global sürdürülebilirlik hedeflerine önemli katkılar sağlaması planlanıyor.

Elektrifikasyon sürecine yönelik olarak Honda Motor Europe Başkanı ve Direktörü Katsuhisa Okuda, Avrupa’daki otomobil, motosiklet ve güç ürünlerinin kullanan sadık müşterinin şirket için önemini vurgularken; şimdiye kadar Avrupa’daki en geniş ürün gamına ulaşacakları bilgisini paylaştı. Ürünlerin yanı sıra elektrifikasyon sürecinin bir parçası olarak enerji hizmetlerini de geliştirerek global sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamak üzere önemli temellerin atıldığını belirtti. Ayrıca nisan ayının sonlarında da Japonya’da düzenlenen basın toplantısı ile elektrifikasyona sürecindeki ilerleme ve dönüşüme yönelik güncel bilgiler ile planlar paylaşılmıştı.

Honda EM1 e:
Honda’nın Avrupa’daki ilk elektrikli scooter modeli olan EM1 e: yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Honda, Avrupa’da elektrikli ürün gamı genişliyor

Honda ürün gamını genişletmek ve satışlardaki düşüşü tersine çevirmek için Çin’den Avrupa’ya üç yeni SUV ithal edecek. SUV modeller ZR-V ve CR-V ile tamamen elektrikli e: Ny1 olmak üzere üç yeni otomobilin yanı sıra şirketin Avrupa’daki ilk elektrikli scooter modeli olan EM1 e: yollara çıkmaya hazırlanıyor. Her üç model de şu anda Çin’de satışta ve Honda’nın GAC ve Dongfeng ile olan Çin ortak girişimleri tarafından üretiliyor.

Pazar analistleri Dataforce’a göre CR-V, sonbaharda Avrupa’da satışa sunulacak ve ilk üç ayda Jazz küçük otomobilden sonra markanın bölgedeki en büyük ikinci satıcısı olan mevcut Japon yapımı modelin yerini alacak. Yeni model, her ikisi de 2.0 litrelik benzinli motora sahip tam hibrit veya plug-in hibrit olarak sunulacak. Honda’dan yapılan açıklamada, plug-in versiyonun daha büyük bir bataryaya sahip olduğu ve bu sayede sadece elektrikle 83 km menzil sağladığı belirtildi.

412 kilometrelik sıfır emisyonlu menziliyle şirketin Avrupa’daki ikinci tam EV ürünü olan tamamen elektrikli e: Ny1 modeli ile Avrupa’da en geniş otomobil ürün gamına ulaşılacak. Otomobilin yanı sıra 2023 yılının sonlarında satışa sunulması planlanan Avrupa’daki ilk elektrikli scooter modeli EM1 e:, şirketin 2025 yılına kadar dünya çapında tanıtmayı planladığı 10 yeni EV modelinden biri olmasıyla öne çıkıyor.

Honda, Avrupa’da enerji yönetimi hizmetini yaygınlaştıracak

Temiz enerji hizmetlerinin geliştirilmesine odaklanan projeleri arasında, verimliliği ve sürdürülebilirliği en üst düzeye çıkaran ek şarj ve depolama çözümlerinin yanı sıra temiz bir enerji taşıyıcısı olarak hidrojen araştırmaları sunan ilk uygulama olan e:PROGRESS hizmeti yer alıyor. İngiltere’de hali hazırda Honda e: modeli için kullanılan uygun maliyetli ve sürdürülebilir evde şarj çözümü sunan temiz enerji hizmeti, yeni e:Ny1 ve plug-in hibrit CR-V sürücülerinin kullanımına da sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu