Aerodinamik elektrikli IONIQ 6 Türkiye’de.
Elektrikli mobilitenin sınırlarını yeniden tanımlayan IONIQ 6, 0.21cd ile Türkiye’deki elektrikli otomobiller arasında en düşük sürtünme katsayısına sahip modellerden biri.
Hyundai Assan, tamamen elektrikli araçlara adanmış IONIQ markası altındaki ikinci modeli olan IONIQ 6’yı Türkiye’de satışa sundu. Hyundai, 2020’de bataryalı elektrikli araçları (BEV) için özel bir marka kurmuş ve adını da IONIQ olarak belirlemişti. IONIQ 5 ile başlayan bu yeni çağ, 2023 yılında IONIQ 6 ile devam ederken 2024 yılında da markanın yeni bir SUV modeli olan IONIQ 7 otomobil severlerle bir araya gelecek. IONIQ markasının yaratılması, hızla büyüyen pazar talebini karşılamaya yönelik çok önemli bir hamle olarak nitelendiriliyor ve aynı zamanda Hyundai’nin küresel EV pazarına da liderlik etme planını gözler önüne seriyor.
Elektrikli mobilitenin sınırlarını yeniden tanımlayan IONIQ 6, 0.21cd ile Türkiye’deki elektrikli otomobiller arasında en düşük sürtünme katsayısına sahip modellerden biri. IONIQ 6’nın aerodinamik görünümü, estetik tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor. Aktif hava kapağı, tekerlek hava perdeleri, entegre arka spoyler ve tekerlek boşluğu azaltıcılar gibi çeşitli tasarım öğeleri, modelin aerodinamik performansını önemli ölçüde artırıyor.
IONIQ 6 kusursuz iç mekan
IONIQ 6’nın koza şeklindeki iç kısmı, hem rahat bir oturma alanı sunuyor hem de günlük kullanımda hayatı kolaylaştıracak bir çok detaya yer veriyor. Otomobilde daha fazla ferahlık yaratmak için iç, ön ve arka kısımları genişletilmiş bu da özellikle arka tarafta oturanlar için rahat bir yolculuk deneyimi yaşayabiliyor. Dokunmatik ekranlı 12,3 inç gösterge paneli ve yine 12,3 inç tam dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, modüler panelle yeni nesil dijitalleşmeyi vurguluyor. Köprü tipi orta konsol da son derece kullanışlı bir saklama alanı sağlıyor.
Ayrıca, “Akıllı İnteraktif LED direksiyon”, “Sanal Gösterge Paneli (Head Up Display)”, “Hafızalı Koltuk (sürücü)”, “Elektrikli Koltuklar(sürücü & yolcu)”, “Koltuk Isıtma Sistemi (Ön ve Arka)”, “Koltuk Soğutma (Ön)” ve “Rahatlama Pozisyonlu Ön Koltuklar” da öne çıkan diğer konfor özelliklerinden.
IONIQ 6 güçlü elektrik sistemi ile öne çıkıyor
Kullanıcılar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iki farklı batarya seçeneği arasından tercihlerini yapabiliyor. 519 kilometre gibi uzun bir menzil sunan 77,4 kWh batarya, iki elektrikli motorla eşleştiriliyor. Arkadan itişli (RWD) veya dört tekerlekten çekişli (AWD) olarak tercih edilebilen IONIQ 6, 77.4 kWh’lik versiyonda 325 beygir güç sunuyor. Bu güçlü seçenek sadece dört tekerlekten çekiş ve 20 inçlik jantlarla kombine ediliyor. Spor otomobilleri aratmayan IONIQ 6, sadece 5,1 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza çıkabiliyor.
Diğer motor seçeneği olan 53 KWh’lik motor, 18 inçlik aero jantlarla hareket ederek etkileyici bir performans sergilerken aynı zamanda son derece verimli bir enerji tüketim oranına sahip. Arkadan itişli single motor seçeneği ise 53 kWh’lik standart bir batarya ile 429 kilometre yol gidebiliyor. İdeal bir performans değeri sunan bu versiyonun gücü 150 beygir, enerji tüketimi ise 100 km’de 13,9 kWh (WLTP birleşik).
Ultra hızlı 800 volt şarj
IONIQ 6’nın üstün E-GMP mimarisi, standart olarak 400 ve 800 volt şarj altyapılarını destekleyebiliyor. Otomobil, ek bileşenlere veya adaptörlere herhangi bir ihtiyaç duymadan 400 voltluk şarjı da kullanabiliyor. IONIQ 6, ultra hızlı 350 kW’lık bir şarj cihazıyla yalnızca 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor ve 15 dakikalık şarj ile 351 km’lik bir menzile ulaşabiliyor. IONIQ 6 kullanıcıları, aracın dahili pilini kullanarak elektrikli bisiklet, scooter veya kamp ekipmanı gibi herhangi bir elektrikli cihazı şarj edebiliyor veya anlık olarak dilediği zaman çalıştırabiliyor.
Güvenlik ve rahatlık
IONIQ 6’da, Park Sensörü (Ön/Arka/Yan), Kör Nokta Görüntüleme Asistanı, Çevre Görüş Kamera Sistemi, Arka Park Çarpışma Önleme Asistanı; Arka, Güvenli Çıkış Uyarı Sistemi, Dur ve Kalk Özellikli Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü , Şeritte Kalma Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Uzun Far Asistanı, Akıllı Hız Limitleme & Tabela Okuma Asistanı, Ön Çarpışma Önleme Asistanı 2.0, Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı, Arka Çapraz Çarpışma Uyarısı ve Asistanı, Akıllı Park Yardım Asistanı 2.0, Araç İçi Acil Çağrı Sistemi gibi güvenlik donanımları ve sürüş yardım sistemlerini standart olarak sunuluyor. IONIQ 6’nın kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi, direksiyon tepkilerini (spor, normal), güç çıkışını (maksimum, normal, minimum), gaz pedalı hassasiyetini (yüksek, normal, düşük) ve çekiş sistemini (AWD, AUTO AWD, 2WD) sürüş modlarına göre adapte ediyor.
Murat Berkel: Eşsiz bir mobilite deneyimi sunuyoruz
IONIQ 6 ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Hyundai markası olarak bu yönde çok önemli yatırımlar yaparak değişime öncülük ediyoruz. Bugün dünyadaki elektrikli model sayısı 500 adeti geçti ve her yıl artarak devam ediyor. Biz de Hyundai grubu olarak 2030 yılına kadar 30’dan fazla elektrikli modeli tanıtacağız ve satış hacmimizi de 3.5 milyon adete çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız, 10 yıl içinde dünyanın ilk 3 elektrikli otomobil üreticisinden biri olmak. Türkiye’de de elektrifikasyona geçiş tüm hızıyla devam ediyor ve biz de 3 farklı tamamen elektrikli modelimizle tüketicilere eşsiz bir mobilite deneyimi sunuyoruz. Önümüzdeki yıl, ürün gamımıza IONIQ 7’yi de ekleyerek hem EV pazar payımızı hem de sektördeki iddiamızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.