Lansman

Daha fazla lüks ve performans: Porsche Cayenne

Porsche Cayenne kapsamlı bir şekilde yenilenen tasarımı ve daha güçlü motor yelpazesiyle segmentindeki en sportif otomobil olma iddiasını sürdürüyor.

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne’in üçüncü neslini güç aktarma organları, şasi, tasarım ve donanımda yapılan kapsamlı değişikliklerle temelden elden geçirmiş.

Porsche, başarılı lüks SUV modelini Cayenne’ni baştan aşağı yeniledi. Yeni Cayenne, son derece dijitalleştirilmiş bir ekran ve kontrol konsepti, yeni şasi teknolojisi ve yenilikçi yüksek teknoloji özellikleriyle piyasaya çıkıyor.  Yüksek çözünürlüklü HD Matrix LED Farlar, her sürüş durumuna göre uyarlanmış yol aydınlatması sağlıyor, hava kalitesi sistemi iç mekandaki havayı kirleten maddeleri filtreliyor. Cayenne’de ilk kez ön yolcular için de bir bilgi-eğlence ekranı var böylece yolculuklar sırasında video izleyebilecekler. Kapsamlı bir şekilde yenilenen tasarımı ve daha güçlü motor yelpazesiyle Cayenne, segmentindeki en sportif otomobil olma iddiasını sürdürüyor.

Dijitalleştirilmiş ve sürücü odaklı: Porsche Sürücü Deneyimi

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne’nde ön yolcular için bir bilgi-eğlence ekranı var böylece yolculuk sırasında video izleyebilecekler.

Porsche, yeni Cayenne’e tamamen yenilenmiş bir ekran ve kontrol konsepti entegre edilmiş. İlk olarak Porsche Taycan’da tanıtılan yeni Porsche Sürücü Deneyimi, sürücü eksenine odaklanarak kullanımı optimize ediyor. Sürücünün sık kullandığı fonksiyonlar doğrudan direksiyon simidinin üzerinde veya hemen yanında yer alıyor.  Cayenne’in yeniden tasarlanan kokpitinde ilk kez, kavisli ve serbest duran bir tasarıma ve değişken ekran seçeneklerine sahip tamamen dijital 12,6 inçlik bir gösterge paneli yer alıyor. Opsiyonel olarak optimize edilmiş bir baş üstü ekranı da mevcut. Standart 12,3 inçlik merkezi Porsche Communication Management (PCM) ekranı, yeni gösterge paneline entegre edilmiş. Bu ekran araçla ilgili tüm fonksiyonlara erişim sağlarken, Spotify ve Apple Music gibi yerel uygulamalar, yeni Cayenne’de bağlanabilirliği optimize etmek için sağlanmıştır. Yolcu tarafı için ilk kez sunulan 10,9 inçlik ekran performans verilerini görüntülemek, bilgi-eğlence sistemi kontrollerine ayrı erişim sağlamak ve pazara bağlı olarak yolda video içeriği izlemeyi sağlıyor. Tabi bu ekran özel bir folyo ile kaplı böylece sürücünün yayını görmesi engelleniyor.

Cayenne’de kapsamlı bir dizi yeni ve optimize edilmiş bir sistem sürücülere destek olmak için geliştirilmiş. Bunlar arasında aktif hız sınırlayıcı ve sapma asistanı, viraj alma asistanı ve adaptif hız sabitleyicinin bir parçası olarak geliştirilmiş Porsche InnoDrive yer alıyor. Bu, yeni Cayenne’in otoyollar ve ana yollardaki trafik sıkışıklığının yanı sıra tehlikeli durumlarda da sürücüsüne daha iyi yardımcı olacağı anlamına geliyor.

90 kilometreye kadar elektrikli menzile sahip hibrit model

Yeni Cayenne, Avrupa’da üç farklı motor versiyonuyla piyasaya çıkıyor. Porsche tarafından geliştirilen dört litrelik V8 biturbo motorun kapsamlı bir iyileştirmesi, yeni Cayenne S’de önceki V6 motorun yerini alıyor. 467 beygir maksimum güç ile selefinden 33 beygir daha fazla güce sahip. Bu motor hem SUV hem de SUV Coupé’yi 4,7 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza çıkarıyor. Cayenne dünyasına giriş, optimize edilmiş üç litrelik V6 turbo motorla gerçekleşiyor ve bu motor artık 343 beygir güç üretiyor.  Altı silindirli motor aynı zamanda Cayenne E-Hybrid’in güç aktarma organlarının da temelini oluşturuyor. Bu motor, iyileştirilerek 173 beygire çıkarılan yeni bir elektrik motoruyla birlikte kombine güç 463 beygire yükseliyor. Donanım seviyesine bağlı olarak kapasitesi 17,9 kWh’den 25,9 kWh’ye yükseltilen yüksek voltajlı bir batarya ile donatıldığında, WLTP’ye göre 90 kilometreye kadar tamamen elektrikli bir menzil artık mümkün. Yeni 11 kW’lık yerleşik şarj cihazı, artan akü kapasitesine rağmen uygun bir güç kaynağında şarj süresini iki buçuk saatten daha kısa bir süreye indiriyor. Yolculuk sırasında optimize edilmiş e-hibrit sürüş modları aracın verimliliğini artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu