Test Sürüşü

C5 Aircross modern ve güçlü görünüyor

Güçlü görüntüsünü kaybetmeden daha keskin hatlara ve daha modern bir tasarıma kavuşan otomobil sunduğu konfor ve sürüş destek teknolojileri ile farkını hissettiriyor.

c5 aircross
Geçirdiği makyaj operasyonu ile yeni C5 Aircross’ta yuvarlatılmış hatlar yerini daha keskin çizgilere bırakırken daha modern ve daha güçlü bir görünüm ile çıkıyor karşımıza

Geçirdiği makyaj operasyonu ile Citroen’in yeni tasarım dilini bünyesine katan yeni C5 Aircross, yuvarlatılmış hatların yerini daha keskin çizgilere bırakırken daha modern ve daha güçlü bir görünüm sergiliyor. Yeni C5 Aircross SUV, gündüz sürüş farlarından ayrılan yeni marka logosuyla da dikkat çekiyor.

Parlak Siyah ve Koyu Krom gibi parlak veya sedefli tonlarla süslenen hava kanalları aracın imajına katkıda bulunuyor. Merkezi ana hava girişi de, yeni C4 modeline benzer keskin hatlarla daha dinamik ve şık bir görünüm sergiliyor. Yeni C5 Aircross SUV, yüksekte konumlandırılan yatay motor kaputu, yandaki krom C imzası, 360 derece cam alanların etkisiyle havada süzülüyor gibi görünen tavan ile kendine özgü bir duruş ortaya koyuyor.

c5 aircross iç
C5 Aircross, ön konsol üzerinde süzülüyor gibi görünen ve daha modern bir yolcu kabini görünümü sağlayan 10 inçlik yeni bir dokunmatik ekranla donatılmış.

Daha modern bir yolcu kabini

Yenilenen C5 Aircross’un içerisine geçtiğimizde ise, daha dinamik ve daha rafine bir görünüm karşılıyor sizi. Yeni C5 Aircross SUV, ön konsol üzerinde süzülüyor gibi görünen ve daha modern bir yolcu kabini görünümü sağlayan 10 inçlik yeni bir dokunmatik ekranla donatılmış. Bu yeni ve daha büyük ekran, iklimlendirme kumandalarına doğrudan erişim işlevi ve daha okunaklı yapısıyla kullanım kolaylığını iyileştiriyor. Tamamen kişiselleştirilebilir 12,3 inçlik dijital gösterge paneli; navigasyon haritası, aktif sürüş destek sistemleri gibi tüm temel ve kişiselleştirilebilir bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına getirip, sürüş güvenliğini destekliyor. Yüksek ve geniş orta konsolda yeni e-Toggle vites seçici, Grip Control işlevini de kapsayan yeni bir sürüş modu seçim düğmesi yer alıyor. Orta konsol ayrıca 2 USB girişi ve kablosuz şarj özelliklerine sahip olan büyük bir depolama alanını da bünyesinde barındırıyor.

Yeni C4 ile kullanıma sunulan yeni nesil Citroen Advanced Comfort koltuklar ile donatılan C5 Aircross bu özelliği ile platform kardeşliği yaptığı diğer modellerden bariz şekilde ayrılıyor. 580 litre ile 720 litre arasında arasında olan bagaj hacmi de bu segment için bir rekor olurken, geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. Ayrıca araç içindeki koza etkisini güçlendiren akustik lamine ön cam gibi çözümlerle ses yalıtımına da ekstra özen gösterilmiş.

Kendini kanıtlamış 1.5 litre motor

Bir önceki nesilde ve grubun diğer markalarında da kullanılan kendini kanıtlamış 1.5 litrelik BlueHDI dizel motor ile yoluna devam eden otomobil, 8 ileri otomatik EAT8 şanzıman ile uyum içerisinde çalışıyor. 130 beygir güç sunan motor yeni C5 Aircross’ta da görevini başarı ile yerine getirmeye devam ediyor. Yol tutuş, viraj kabiliyeti, hızlanma ve tüketim değerleri konsunda kendisinden beklenileni fazlasıyla sunan otomobil güvenlik ve sürüş konforunda üzerine katarak yoluna devam ediyor.

c5 aircros
Kişiselleştirilebilir 12,3 inçlik dijital gösterge paneli; navigasyon haritası, aktif sürüş destek sistemleri gibi kişiselleştirilebilir bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına getirip, sürüş güvenliğini destekliyor.

Konfor özellikleriyle Citroen DNA’sının seçkin bir temsilcisi olan yeni C5 Aircross, segmentinin öne çıkan özelliklerini koruyarak, konfor ve kullanım kolaylığına odaklanan özel bir deneyim sunuyor. Citroen’e özel Progressive Hydraulic Cushions süspansiyon, yol bozukluklarını özenle filtreleyerek gerçek “uçan halı” etkisi yaratıyor. C5 Aircross, yolcularının konfor ve güvenliğini iyileştirmek için birçok yeni nesil teknoloji sunuyor. Yeni C5 Aircross; Dur & Kalk işlevine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi ve Aktif Şeritten Çıkma Uyarısı sistemini birleştiren 2. seviye otonom sürüş sistemi Otoyol Sürüş Yardımcısı dahil olmak üzere kompakt SUV segmentinde sunulan 20 öncü sürüş destek sistemini bünyesinde barındırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu