Güncel

Yeni yakışıklı Aston Martin DB12

Aston Martin DB12'yi "dünyanın ilk süper tourer'i" olarak tanımlıyor.

Aston Martin DB12
Model klasikleşmiş ismini koruyarak Aston Martin DB12 olarak hayatına devam edecek

Aston Martin’in efsanevi “DB” serisinin en yeni neslini sonunda tanıttı. Model klasikleşmiş ismini koruyarak Aston Martin DB12 olarak hayatına devam edecek. Marka, yeni modeli “dünyanın ilk süper tourer’i” olarak tanımlıyor. DB modeli olan DB12, adının aksine bir V12 motor kullanmıyor kaputunun altında Mercedes-AMG’den alınmış çift turbolu 4.0 litrelik V8 motor bulunmaya devam edecek. 8 silindirli ünite toplamda 680 beygir  güç üretecek. Bu da motorun, halefine göre yüzde 30 oranında güçlendirildiği anlamına geliyor.  DB12’nin 0-100 kilometre hızlanması 3.6 saniye sürerken, saatte 325 kilometre azami hıza ulaşabiliyor.

Aston Martin DB12Aston Martin DB12 üç sürüş moduna sahip

Aston Martin’in açıklamasına göre motordaki güç artışı, motor üzerinde uygulanan yoğun işlemler sonucu oluşturulabilmiş. Tamamen yeni bir soğutma sistemine sahip olan motor, çok daha geniş turbo şarjlar ile donatılmış. Üç farklı sürüş moduna sahip olan model aynı zamanda yeni süspansiyonlar ile birlikte gelecek. Kullanıcılar GT, Sport ve Sport+ isimli sürüş modları arasında seçim yaparak istedikleri sürüş tecrübesine kavuşabilecek.

Çok daha modern bir tasarıma sahip olan DB12, devasa ızgarası ve LED far takımları ile dikkat çekiyor. Izgaranın hemen üstünde Aston Martin’in yeni logosu bulunuyor. 21 inç büyüklükteki standart jantları ile dikkat çeken model, hemzemin kapı kolları ile de aerodinamik yapısını artırıyor. Uzaktan güncellemeler alacak Aston Martin DB12, bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu