Konsept Araçlar

MINI’den Concept Aceman

MINI, Yeni MINI Concept Aceman’in iç mekânında geri dönüştürülmüş materyaller kullanarak markanın sürdürülebilirliğini de artırıyor.

Yeni MINI Concept Aceman
Yeni MINI Concept Aceman

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI, markanın gelecekteki tasarım dilini, sürdürülebilirlik stratejisini ve inovatif teknolojilerini bir arada sunan konsept otomobili Yeni MINI Aceman’ın dünya lansmanını gerçekleştirdi. MINI’nin ilk tamamen elektrikli Crossover modeli olarak tarihe geçen Yeni MINI Concept Aceman, Köln’de düzenlenen Gamescom Teknoloji Fuarı’nda sahne aldı.

MINI Cooper ve MINI Countryman modellerinde olduğu gibi Yeni MINI Concept Aceman de markayla özdeşleşen go-kart hissiyle, öncesinde hiç tadılmamış sürükleyici bir dijital deneyime ve çevre dostu olmaya odaklanıyor. Yeni MINI Concept Aceman’in kabini eski modellere nazaran daha net detaylara ve daha rahat bir ortama sahip. OLED teknolojisiyle donatılan ekranın dijital kontrol üniteleriyle kusuruz birleşimi, araç içi bilgi sisteminin kontrolünü kolaylaştırıyor. MINI, Yeni MINI Concept Aceman’in iç mekânında geri dönüştürülmüş materyaller kullanarak markanın sürdürülebilirliğini de artırıyor. Yeni MINI Concept Aceman’in sürücü ve ön yolcu koltuklarının önündeki konsol boyunca uzanan, ses çubuğu gibi tasarlanmış düz bir tasarım öğesi, araç içini eğlenceli hale getiriyor. Ayrıca park frenini kullanmaya yarayan ve sürüş modlarının seçildiği düğmeler de minimalist tasarım dilinin izlerini taşıyor.

Yenilenen Sürüş Modları

Pop-Up Mode ile yeni MINI Concept Aceman kullanıcısına önceden seçilmiş rotaları sunuyor. Navigasyon sistemi üzerinden alternatif varış rotalarını sürücüye yansıtan sistem örnek olarak Adventure kategorisinde outdoor etkinliklerin gerçekleşeceği lokasyonlar öne çıkarırken, Tasty kategorisinde de popüler restoranları gösteriliyor. Bir diğer mod olan Vivid Mode ise OLED ekran ve etrafındaki yüzeylerin birbiriyle etkileşimini sağlayan eğlenceli bir iç mekân yaratıyor. Vivid Mode aktifken Aceman yazısının harflerinden OLED ekran üzerinde oluşan balonlar dokunmatik ekrana temas edilerek hareket ettirilebiliyor. Bu esnada araç ile kullanıcı arasındaki etkileşim sürekli değişken ve deneysel seslerle vurgulanıyor. Ayrıca eğlenceli bir sürüş gerçekleştirirken dur kalk trafikte ve kırmızı ışıkta pillerin daha fazla şarj olması sağlıyor. Personal Mode ise sürücünün isteğine paralel olarak otomobili kişiselleştirdiği mod olarak öne çıkıyor. Bu mod aktifken araç sahibi dilediği görüntü motifini OLED ekranına yansıtabilir, ayrıca seçilen görüntüye uygun bir ses fonu da seçebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu