GenelLansman

Opel Corsa makyajlandı

Opel Corsa'nın altıncı nesli, dahil olduğu Stellantis temelleri üzerinde yükselen ilk modeli olarak 2019'dan beri piyasada yer alıyor.

Opel Corsa
Güncel modellerde yer alan Vizor tasarım diline sahip Opel Corsa’da matrix LED farlar ve siyah panel dikkat çekiyor.

Opel Corsa’nın altıncı nesli, dahil olduğu Stellantis temelleri üzerinde yükselen ilk modeli olarak 2019’dan beri piyasada yer alıyor. Opel’in güncel modellerinde yer alan Vizor tasarım diline sahip Corsa’da matrix LED farlar ve siyah panel dikkat çekiyor. Ayrıca petekli hava girişlerine sahip ön tampon da Corsa’nın tasarımını güçlendiriyor.

Opel Corsa’da güncel iç mekan ve teknoloji

Corsa’nın iç mekanı, yeni tasarlanmış direksiyon simidi, desenli koltuklar ve yeni vites kolu ile tamamen güncellenmiş. Orta konsolda yükseltilmiş 10 inçlik bir dokunmatik ekran yer alırken, daha küçük olan 7.0 inçlik dijital gösterge ekranı yeni grafiklerle yeniden programlanmış. Güncellenen kullanıcı arayüzünde yapay zekanın yanı sıra 3D navigasyon sistemi de kullanılıyor. Sürücüler ayrıca en yeni özelliklere ve uygulamalara hızlı erişim sağlayan kablosuz güncellemeler sayesinde araçlarının yazılımını güncel tutabiliyor. Bilgi-eğlence sistemi artık kablosuz akıllı telefon şarjına izin verirken, Apple CarPlay ve Android Auto da entegre edilmiş.

Opel Corsa
Opel Corsa’nın iç mekanı, yeni tasarlanmış direksiyon simidi ve yeni vites kolu ile güncellenmiş.

Motor tarafında ise Corsa’da ilk kez 48V mild hybrid motorun kullanıldığını görüyoruz. 100 ve 136 beygirlik güç değerleriyle gelecek 1,2 PureTech motor bu noktada biraz daha verimli hale gelecek. Şanzıman tarafında da çift kavrama yeni bir otomatik ünite görev yapacak.

Tam elektrikli Opel Corsa-e’de ise makyajla birlikte daha fazla güç sunan yeni bir versiyon söz konusu. Giriş seviyesinde 136 beygir güç ve 357 kilometre sürüş menzili sunmaya devam eden kompakt modelin yeni versiyonunda 156 beygir güç üreten motor kullanılıyor. Bu versiyon, WLTP’ye göre 402 kilometre sürüş menzili sunuyor.  Ailenin giriş seviyesinde 75 beygirlik atmosferik seçenek de hala tercih edilebilecek.

Opel Corsa, Ford Fiesta ve Kia Rio’nun ölümünden sonra daha az rekabetle karşı karşıya kalsa da, yakında güncellenecek olan Peugeot 208, yakın zamanda makyajlanan Renault Clio, Toyota Yaris, VW Polo ve Skoda Fabia gibi güçlü rakiplere sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu