Güncel

Volvo amiral gemisi EX90’ı erteledi

Volvo, tamamen elektrikli amiral gemisi EX90'ın üretim başlangıcını daha fazla yazılım geliştirme ve test için ertelediğini açıkladı.

ex90Volvo, tamamen elektrikli amiral gemisi EX90’ın üretim başlangıcını daha fazla yazılım geliştirme ve test için ertelediğini açıkladı. Yapılan açıklamada, şirketin SUV’un üretimine gelecek yılın ilk yarısında başlamayı beklediğini söyledi. Volvo modeli geçen yılın sonlarında tanıtmış ve 2024 yılının başlarında showroomlarda yerini almasını bekliyordu. Araca yönelik talebin çok fazla olduğunu vurgulayan Volvo, aracın yazılımı üzerinde daha fazla çalışma yapmanın tüm müşteriler için kaliteli bir deneyim sağlamaya yardımcı olacağını söyledi. EX90 tam elektrikli premium büyük SUV, Volvo’nun amiral gemisi olarak XC90’ın yerini alacak. Volvo CEO’su Jim Roawan, aracın ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olan kazaları beşte bire kadar azaltmaya yardımcı olabilecek “görünmez bir güvenlik kalkanına” sahip olacağını söyledi.

Polestar gecikmesi

Volvo’nun kardeş markası Polestar da yaptığı ayrı bir açıklamada, tamamen elektrikli yeni araç temellerini EX90 ile paylaştığı için Polestar 3’ün de gecikeceğini söyledi. Polestar, üretimin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlamasının beklendiğini söyledi. Polestar 4, dördüncü çeyrekte Çin’de ve 2024’ün başlarında diğer pazarlarda piyasaya sürülmek üzere planlandığı gibi devam ediyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu