Lansman

MG4 Electric 577 kilometre menzille geldi

Avrupa’da piyasaya giriş yaptığı günden itibaren dikkatleri üzerine çeken ve geniş kullanıcı kitlesine hitap eden MG4 Electric, Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile satışa çıkıyor.

MG4 Electric
MG4 Electric, şehir içi kullanımlarda menzilini 577 kilometreye kadar çıkarabiliyor.

Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği, köklü İngiliz otomobil markası MG’nin yüzde 100 elektrikli yeni modeli MG4 Electric, Türkiye’de satışa sunuldu. Avrupa’da piyasaya giriş yaptığı günden itibaren dikkatleri üzerine çeken ve geniş kullanıcı kitlesine hitap eden MG4 Electric, Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile satışa çıkıyor. Comfort versiyonda 350 kilometre menzil; Luxury versiyonda ise 435 kilometre menzil seçenekleri sunan MG4 Electric, hem şehir içi hem uzun mesafeli kullanımlara uygun olmasıyla da öne çıkıyor. Farklı platformlarda birçok kez “Yılın Otomobili” seçilen MG4 Electric, şehir içi kullanımlarda menzilini 577 kilometreye kadar çıkarabiliyor. İki versiyon da arka tekerleklere çekiş sağlayan tek motora sahip. 5 farklı sürüş modu (Snow, Standart, Custom, Eco, Sport) sunan otomobilde, direksiyon ve fren tepkisi için de 3 seçenek mevcut. Ayrıca enerji geri kazanımı için de dört ayar sunuyor.

MG4 Electric
MG4 Electric’in iç mekanında minimalist bir tasarım kullanılmış.

Tasarımı uzun süredir az çok bilinen model, İngiliz üreticinin köklerine bağlı kalmış. Model 4.287 mm uzunluğa, 1.836 mm genişliğe, 1.504 mm yüksekliğe ve 1.677 mm aks aralığına sahip. Özellikle modelin arka kısmından baktığınızda bu sportiflik hissi kendini daha fazla gösteriyor. Çift spoiler tasarımı, Y şeklindeki stop ışıklar ve bu ışıkların hemen üzerinde bulunan hatlar dikkat çekici. Model özellikle karanlıkta çok şık bir görüntüye bürünüyor. MG4 EV, 50:50 ile dengeli ağırlık dağılımı, daha iyi yol tutuşu, arkadan itiş sistemi ve hızlı direksiyon tepkileri ile performanslı sürüşe imkân sağlıyor. MG4’te bir Start/Stop düğmesi yok. Anahtar yanınızdayken sürücü koltuğuna oturup fren pedalına basmanız MG4’ü çalıştırmaya yetiyor.

Kabin içerisinde ise minimalist bir tasarım dili kullanılmış. Her MG4, standart olarak 7 inçlik dijital gösterge ve 10.25 inçlik bilgi eğlence ekranı ile geliyor. Kablosuz şarj tablasının yanı sıra model kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği de sunuyor. Üreticinin “en verimli MG modeli” olarak tanımladığı MG4, 100 kilometrede 16 kWh tüketim verilerine ulaşabiliyor. 135 kW’lik hızlı şarj desteği sunan araç bu sistem ile sadece 35 dakikada şarj oluyor. Standart olarak sunulan ev tipi şarj kablosu ile şarj etmek biraz daha uzun sürüyor 6.5 saat.

MG4 Electric’in 51kWsa batarya kapasitesine sahip olan ve 350 kilometre menzil sunan Comfort versiyonu, tanıtıma özel 969.000 TL’den satışa çıkarıldı. 64kWsa batarya kapasitesine sahip olan 435 kilometre menzilli Luxury versiyonu ise 1.269.000 TL’den satışa sunuldu. Doğan Trend Otomotiv, yüzde 100 elektrikli ve hibrit modellerinde sunduğu 7 yıl veya 150.000 km araç ve batarya garantisini MG4 Electric için de standart olarak sunuyor. Ayrıca marka, uzun süredir devam ettirdiği Valueguard Değer Koruma Programı ile MG4 Electric’in ikinci el değerini de güvence altına alıyor.

MG4 ElectricV2L ile artık her yerde enerji paylaşılabilecek

MG markasının elektrikli otomobillerinin en dikkat çekici özelliklerinden biri olan V2L teknolojisi MG4 modelinde de bulunuyor. Bu özellik sayesinde MG4’ün bataryasındaki elektrik enerjisini bir kablo vasıtasıyla dışarıya aktarmak ve enerjisini paylaşmak mümkün. Sessiz ve sıfır emisyonlu bir jeneratöre dönüşebilen MG4 bu özelliği ile dışarıya 3,3 kW gücünde elektrik enerjisi verebiliyor. Aynı anda birden fazla elektrikli cihazı çalıştırabilen MG4 ile başka elektrikli otomobilleri bile şarj etmek mümkün. Kamp sevenlere elektriği doğaya taşıma olanağı sunan V2L teknolojisi ile bir buzdolabını aralıksız 17 gün boyunca çalıştırabilmek, aynı anda su ısıtıcısı veya elektrikli ocak kullanmak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu