Lansman

McLaren 750S yeni amiral gemisi

McLaren 750S daha iyi aerodinamiğe, daha fazla güce ve daha az ağırlığa rağmen selefinden saatte dokuz kilometre daha yavaş. Ama yine de 332 kilometre azami hızıyla yeni dünyanın en hızlı otomobillerinden biri.

McLaren 750s
McLaren 750S 332 kilometre azami hızıyla dünyanın en hızlı otomobillerinden biri.

McLaren 720S’in tanıtılmasının üzerinden altı yıl geçtikten sonra nihayet yeni modeli McLaren 750S’in lansmanını yaptı. Hem coupe hem de Spider formlarında mevcut olan 750S, ağırlık tasarrufu ve artırılmış performansa odaklanan markanın şimdiye kadarki en hafif ve en güçlü seri üretim modeli olarak geliyor.

Ancak yeniden tasarlanan kokpitte karbon fiber yarış koltuğuna oturup motoru çalıştıran sürücüler bazı farklılıklar yaşayacaklar. Karbon ve diğer hafif malzemelerin artan kullanımı sayesinde yeni otomobil sadece 1.277 kilogram ağırlığında. 4.0 litrelik V8 motor da revize edilerek 750 beygir güce ulaştırılmış. Aracın sıfırdan 100 kilometre hızla ulaşması ise sadece 2,8 saniye sürüyor.

Daha iyi aerodinamiğe, daha fazla güce ve daha az ağırlığa rağmen 750S selefinden saatte dokuz kilometre daha yavaş. Ama yine de 332 kilometre azami hızıyla yeni McLaren dünyanın en hızlı otomobillerinden biri. McLaren aracın 12,2 litre yakıt tüketimi olduğunu ve kilometrede 273 gram karbondioksit emisyonu olduğMcLaren 750sunu belirtiyor. Başlangıçta, iki koltuklu araç Coupe veya geri çekilebilir hardtoplu Spider olarak sunulacak.

Fiyatların yaklaşık 300.000 Avro’dan başlaması bekleniyor. McLaren’in yeni CEO’su Michael Leiters’in doğrudan katkılarıyla 18 aylık bir süreçte geliştirilen yeni model, 2026’da yepyeni bir elektrikli modelin piyasaya sürülmesinden önceki son Süper Seri otomobil olacak. Tamamen yeni bir model yerine kapsamlı bir makyaj olarak tasarlanan 750S, selefiyle aynı Monocage II karbonfiber monokok etrafına sarılmış tanıdık bir tasarımı koruyor. Parçaları 765LT’den ödünç alan McLaren, bileşenlerinin yüzde 30’unun yeni veya değiştirilmiş olduğunu söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu