Motorsporları

Jordan Caruso’nun Belçika zaferi

Jordan Caruso Porsche TAG Heuer Esports Supercup'ın Belçika Spa-Francorchamps'taki yedinci raundunun galibi oldu.

Porsche TAG Heuer Esports Supercup
Porsche TAG Heuer Esports Supercup

Porsche TAG Heuer Esports Supercup’ın Belçika Spa-Francorchamps’taki yedinci raundunun galibi belli oldu: Şampiyona lideri Jordan Caruso, sprint yarışında yedincilik ve uzun mesafe yarışında zafer elde ettikten sonra rakiplerine karşı avantajını artırdı. Unvanını koruyan ve önceki ikinciliği elde eden Diogo C. Pinto ve üçüncülüğü bırakmak zorunda kalan Charlie Collins yer kaybetti. Zac Campbell genel klasmanda ikinci sıraya yükseldi.

Oracle Red Bull Racing Esports takımı adına yarışan İngiliz simülasyon yarışçısı, Porsche TAG Heuer Esports Supercup’ın yedinci turunun ilk yarışına pole pozisyonundan başladı. Ancak Job, görünüşte kasıtlı bir hareketle Spa-Francorchamps’taki ilk virajda liderliği Altus Esports takımından Avustralyalı Jordan Caruso’ya devretti. On iki turun sonuncusunda Job, yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki Kemmel düzlüğünün sonunda lider Caruso’ya atağını başlattı. Ancak, bir sonraki fren noktasını kaçırınca çimlerin üzerine çıktı. Bunun sonucunda aldığı ceza 2020 şampiyonunu altıncı sıraya geriletti. Yine de Job bu sonuçla genel sıralamada üçüncü sıraya yükselmeyi başardı.

Son kilometrelerde Caruso liderliğini korudu. BS+Competition’dan Finlandiyalı Oskari Rinne, ikinci sırayı alarak Porsche TAG Heuer Esports Supercup’taki ilk kez podyuma çıktı. Özel yarışta üçüncülük VRS Coanda takımından Zac Campbell’a gitti. Amerikalı pilot daha önce de altı turluk sprint yarışında İtalya’dan ilk kez kazanan Alessandro Bico (Williams Esports) ve Danimarka’dan Fyra-Simsport pilotu Lasse Bak’ın ardından üçüncü olmuştu. Sonuç olarak Campbell genel sıralamada üçüncülüğe yükseldi.

Ancak yarışta yaşadığı iki çarpışma  son şampiyon Diogo C. Pinto’nun evine sadece on iki puanla dönmesine sebep oldu. VRS Coanda takımından Britanyalı Charlie Collins için de işler aynı derecede zordu. Sprint yarışını 22. ve uzun mesafe yarışını 15. sırada bitiren Collins, genel sıralamada üçüncü sıradan altıncı sıraya geriledi.

Pablo López ve Matt Malone All-Stars etkinliklerinin galipleri

Simülasyon yarışları dünyasından 14 içerik oluşturucudan oluşan All-Stars, yarış gününü yedi turluk bir sprint ile açtı. İspanya’dan Pablo “ThePulpoLopez” López, sanal Porsche 911 RSR direksiyonunda ışıklardan bayrağa kusursuz bir sürüşle zafer elde etti. Avustralya’dan Emily “Emree” Jones, İngiltere’den Dave “Davecam” Cameron’ın önünde ikinci oldu.

Bir sonraki durak “Yeşil Cehennem”: Nürburgring Nordschleife

İki hafta içinde, Porsche TAG Heuer Esports Supercup’ta yarışan simülasyon yarışçılarını sezonun ilk önemli noktası bekliyor: Nürburgring’in efsanevi Nordschleife’si. Almanya’nın dağlık Eifel bölgesindeki “Yeşil Cehennem” olarak adlandırılan 25,38 kilometrelik yarış pisti, dünyanın en güzel ve zorlu yarış pistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Burada 30 kişilik ekip, sanal Porsche 911 GT3 Cup yarışçılarıyla üç turluk bir sprint ve dört turluk bir uzun mesafe yarışına katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu