Konsept Araçlar

Mitsubishi Moonstone cesur ve çarpıcı

Mitsubishi Moonstone’nun (Aytaşı) 2 kapılı crossover tasarımı için bir pazar temelde mevcut değil. Tasarım üretime geçer mi ya da nasıl değişiklik görür bilemeyiz ama geleceği göstermek açısından bir hayli heyecan verici.

Moonstone konsept
Moonstone konsepti çarpıcı görüntüsüyle dikkat çekiyor.

En son ne zaman bir Mitsubishi yolda gözünüze çarptı. Elbette, yeni Outlander ana akım SUV’lara göre çarpıcı, ancak fotoğraftaki Mitsubishi Moonstone (Aytaşı) konseptine hiç benzemiyor. Ancak bu tasarım Mitsubishi’nin tasarım stüdyolarından birine ait değil. Tasarım tamamen başka bir kentten Torino’dan çıktı. IED Torino’daki Ulaşım Tasarımı Yüksek Lisans Kursu öğrencilerine performans ve teknolojiyi eşit ölçüde yantısatan fütüristik elektrikli bir crossover tasarlamaları istendi.  Toplam 17 teklif sunuldu ve üçü final turuna kaldı, ödülü ise Moonstone (Aytaşı) aldı. Çizimden prototipe dönüştürülen araç cesur ve çarpıcı görünüşüyle dikkat çekiyor.

Moonstone konsept iç mekan
Moonstone konsept iç mekanı fütüristik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Bel çizgisinden yukarıya doğru, spor araçtan çok spor otomobil gibi görünen oranlara sahip iki kapılı bir crossover görüntüsü veriyor.  Ön kısım, güçlü bir şekilde çıkıntı yapan çene spoyleri ve far, sinyal lambası düzenlemesiyle yeni Outlander gibi diğer Mitsubishi ürünleriyle aile benzerliğini paylaşıyor. Moonstone (Aytaşı) sonuçta bize her türlü araziye uygun sportif yardımcı iki kapılı en çılgın yarı ana akım araçlardan birini düşündürüyor. Moonstone’nun (Aytaşı) 2 kapılı crossover tasarımı için bir pazar temelde mevcut değil. Tasarım üretime geçer mi ya da nasıl değişiklik görür bilemeyiz ama geleceği göstermek açısından bir hayli heyecan verici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu