Lansman

Yeni DS 4 göz dolduruyor

Karizmatik tasarımıyla farkını belli eden DS 4, Türkiye’ye ilk etapta TROCADERO donanım versiyonu ve BlueHDi 130 motorla 1.080.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yeni DS 4
Yeni DS 4 tasarımıyla dikkat çekiyor.

DS Automobiles, yepyeni modelleriyle premium otomobil dünyasındaki konumunu kuvvetlendirmeyi sürdürüyor. Dünya çapında premium segmentteki pazar payını artırmaya devam eden DS Automobiles, yeni DS 4 ile gelişimine hız katıyor.  DS 4, kompakt hatchback sınıfında yepyeni bir tasarım anlayışını kullanıcılarıyla buluşturuyor. Boyutlarıyla da bunu kanıtlıyor; 1,83 metrelik genişliği ve 20 inçe kadar hafif alaşım jant seçeneklerine sahip 720 mm’lik büyük tekerlekleri ile, kompakt 4,40 metrelik uzunluğu ve 1,47 metrelik yüksekliği otomobile etkileyici bir görünüm katıyor. Gizli kapı kolları, yan tasarımdaki yüzeyler ile uyum sağlıyor. Gövde tasarımı ile aerodinamik tasarımlı ve 19 inçlik jantlara sahip büyük tekerleklerin oranı DS Aeero Sport Lounge konseptinden geliyor. Arka tarafta tavan, emaye yüzey baskılı arka camın dik kavisiyle oldukça aşağı uzanıyor. DS 4’ün özel çamurluk tasarımları, krom dokunuşları ve atletik bir duruş sağlayan kontrast siyah tavanı sayesinde dikkat çekiyor.

Teknolojik farlar, hem görünüşü hem görüşü kaliteli hale getiriyor

DS 4’ün ön yüzü yeni, kendine has farıyla karakterize edildi. Standart kapsamda tümüyle LED’lerden oluşan oldukça ince farlar sunuluyor. Farlar ek olarak; her iki tarafta iki LED hattından, toplam 98 LED’den oluşan, gündüz farlarını da içinde barındırıyor. Model, dijital, akıcı ve ergonomik bir iç mekâna sahip. Usta saat zanaatkarlarından ilham alınan Clous de Paris işlemeleri ile DS AIR’in gizli havalandırma çıkışları dikkat çekiyor. Bu, orta konsol tasarımının akıcı ve düzenli bir şekle sahip olmasını sağlıyor.

Verimlilik ön planda

Türkiye’ye ilk etapta DS 4 TROCADERO versiyonu ve BlueHDi 130 motor seçeneği ile giriş yapan DS 4 modeli, 8 ileri tam otomatik şanzıman ile satışa sunuluyor. 130 beygir güç değerine sahip olan bu motor ile DS 4, 0’dan saatte 100 kilometre hıza olan çıkışını yalnızca 10,3 saniyede tamamlayabiliyor. Saatte 203 kilometrelik son sürate sahip olan modelin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi ise yakıt tüketimi. Verimliliğin ön planda olduğu DS 4, bu performansı 100 kilometrede 3,8 litrelik karma yakıt tüketimi verisi ile sunuyor.

Türkiye yollarına çıkacak olan DS 4 TROCADERO BlueHDi 130, 10’ inç Multimedya Ekranlı Müzik ve Eğlence Sistemi, Navigasyon, Kablosuz Mirror Screen (Apple CarPlay, Android Auto), Geri Görüş Kamerası, İki Bölgeli Otomatik Klima, DS Air Gizli Havalandırma Sistemi, Gizli Kapı Kolları, DS Smart Touch dokunmatik kumanda ekranı, Elektrikli Bagaj Kapağı, Açılır Cam Tavan, 19’inç Firenze Hafif Alaşım Jantlar, Aktif Güvenlik Freni, Aktif Şerit Takip Yardımcısı, Hız Sabitleyici ve Sınırlayıcı gibi özellikler öne çıkanlardan yalnızca bazıları olarak dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu